Klippa barret and stuff!

Jag råkade visst tröttna på min gamla design, så nu sportar jag kliniskt rent och lättläst. Freesht! Det duger sålänge iallafall, och när vi ändå är inne på förändringar och new looks och grejer, så kan jag med en stolt och lite darrande ton på rösten meddela att *bam-pa-di-daaam* - jag ska klippa mig imorgon! Funderar på att klippa av min kanonlånga lugg en aning, och slinga håret. Eventuellt kapa hela manen en bit också. Halleluuja, jag har ingen aning egentligen, jag sa bara sådär för att låta smart. Kanske blire en motorway a lá Andy? Nee-eej, så roligt ska vi inte ha det ;D

Hur som helst så är ny haircut alltid förenat med lite pånyttfödelse. Då är det lika bra att börja komma igång med träningen ordentligt också, och sluta leka soffpotatis ^^ Bella goes in shape for 2008!

Nu ska jag häva i mig det sista teét, och sen lägga mig i soffan och njuta av den sista dagen i mitt gamla liv.
Hejpa!

96981-83
Ett relativt långt bellasvall, från hultan i somras.


It feels so good

Min skolonsdag blev en mycket, mycket kort skolonsdag. Lite romantik på förmiddagen (den tidepoken alltså, haha! Jag vill inte ens VETA vad ni tänkte där i en hundradels sekund! ;D) och nu efter lunch var jag och bästaste Frejdan iväg och raggade sponsorer en sista gång inför denna tidning. Det gick kanooon, fixade folkhögskolan! Känns som något very heavy lyfts från mina axlar, nu slipper man gå och tänka på det.

Nu blire en härlig efterlängtad ridtur ikväll, och så lite plugg på det. Tänkte försöka klämma in en film och lite städning också, mhhm!

Hajdå då!

96981-81
..and check this out!  Faboulous kofta från Resteröds, 799 pix! Hittas på
tjallamalla.com!

Yeah!

Dåså! Nu har jag precis intervjuat klart Bellman. (That's my maan!) Det enda kruxet är att han dog för typ..200 år sedan, men det hindrar förstås inte mig från att prata med honom, herreguud nej!

Känner mig som en
aubergine och kan egentligen inte förstå vad jag har gemensamt med en sådan. Jag har inte ens smakat aubergine.. Förresten är jag rädd för dom. Auberginer och Hindenburgare, just deras form är så himla otäck! Jag skulle aldrig, aldrig, aaaldrig sätta mig i ett sånt där luftskepp! Troligtvis tänker jag aldrig äta en aubergine heller.

Och nu är jag för trött för mitt eget bästa! Jag ska drömma nightmares nu... om luftskepp.

Sovgott!


Jag ger er min tisdagskväll.

Idag är det en seg dag. För att illustrera detta så tänkte jag berätta hur jag hade tänkt lägga upp kvällen.

- Låta mina hjärnceller få tänka ut en intervju med Carl Michael Bellman. Den mannen, den mannen. Lite svår att intervjua kanske ni tänker, men så handlar det ju bara om en fiktiv, icke verklig händelse.
- Dricka te och rena kroppen lite. Fast mest bara för att det är så förbaskat gott.
- Äta upp chokladkakan i skafferiet. (Pappa förklarade strängt, som den lärare han faktiskt är, att man endast fick ta EN ruta var, annars skulle den försvinna på dirren. Sen gick han mycket pedagogiskt och tog sex rutor sådär spontant, och ruinerade hela min blivande idé om ett slags belöningssystem bestående av chokladrutor. (Lite som i reklamen för marabou, you know) Eeeh jaa, jag var faktiskt seriös där.. ;D
- Diska, mest för att vara snäll och för att jag älskar doften av Yes gröna äpplen.. shit! Tryck upp den i parfymformat och ni har en köpare för decennier framöver!
- Keep the fire burning
, svårare än man tror att hålla brasan igång. Det går fem minuter och sen nästa gång jag kollar till om det brinner, så är det bara pyttelite glöd kvar. Antingen är det mitt tidsperspektiv eller veden det är fel på...eller tändstickorna.
- SOVA! Bara för att det inte finns något skönare... eller ja, bortsett från att topsa öronen då.

Idag har jag varit extremt duktig förresten. Nya dojjor på hästen (inte mitt verk dock, men väl mina pengar!), hittade den mystiskt försvunna koftan med den i sin tur oerhört värdefulla replayknappen i fickan.. så nu är det bara att traska iväg till JC och få den fastsydd igen ^^
Over and out!

vovve
Min ständigt återkommande fotomodell Thea, som gäspar.

How to make a crossword on ya' ooown

Okejdå. Det är ungefär nu som jag har insett svårigheten med att göra ett korsord. Det tog typ 3 veckor innan jag förstod att det faktiskt är GANSKA TIDSKRÄVANDE att sitta och fläta ord också, och att varenda liten bokstav måste passa in.

Men nuuuu vet jag. Jag har börjat i ena hörnet nu, och trust my words - det här kommer bli ett av det knäppaste korsorden ever. Ett tag funderade jag på att försöka göra egna ord av de ordkombinationer som dök upp när jag tappert satt och flätade ihop det hela (waaah, det låter som jag hade värsta flätningsverksamheten med såna där korgar och stolar och grejer - det handlar fortfarande bara om ord) typ, daav och kng och liknande, men efter en inre diskussion med mig själv (väldigt djup och sådär) så beslutade jag mig för att det var lite för tillkrånglat.

Så istället har jag använt mig av vanliga, mainstream-ord, och nästa gång ska jag se till att inte vara sjuk när vi blir tilldelade arbetsuppgifterna inför tidningen ;D

Hade en kanonhelg förresten, ibland kan även sömnbrist, och att se på samma film 2½ gånger vara uppskattat ;)

Godnatt!


Hey I got a message and tonight I gonna send it

Fast nu ska jag ut med världens mysigaste vovve, Selma och Stefan. Man får passa på med sånt här mysigt vårväder... (fast tanken slog mig precis att det snart är oktober, så - höstväder då.)

Ni får lite ögon och örongodis i form av en av världens bästa Hives-låtar, samt en pimpad Pelle som slår det mesta i hunkväg. Enjoy!


Wehaaa!

Ännu en måndag i mitt bellianska liv avklarat! Större delen av dagen iallafall, skolbiten så att säga. Med tanke på att jag somnade runt halv två igår, så får jag väl ändå kalla mig hyfsat duktig som utan större problem gick upp på morgonen. (Fast jag vet inte om min eleganta knäkrossning när jag skulle hoppa in i bilen efter skolan berodde på min sömnlöshet..antagligen var det bara en i raden av alla mina 'typiskt bella'-fasoner..ONT gjorde det iallafall! ;D)

Jag hade en jättetrevlig evening igår, med bio och bra sällskap! Vi var och såg Underbar och älskad av alla (med den där kanooonroliga Martina Haag, shit!) och sen kollade jag på en utsmetad nattfjäril i typ 45 minuter ^^ och sedan blev det mackor i tevesoffan, klockan ett en söndag liksom. Fast det var kul det också! ;D

Nu ska jag snart till den vita springaren. (Elleeeer, mörkbruna. Dessutom springer han inte, inte frivilligt. Men ni fattar vad jag menar, right?) Råkade trycka igång diskmaskinen så nu måste jag och pappa sitta och rulla tummarna tills den har gått klart, huhu.

Nya dokumentären på fyran kanske? 'Hjääälp mitt liv styrs av min diskmaskin' ;D


Nystädat!

Det är väl ingen hemlighet att mitt rum varit ett bombnedslag i en sisådär 5 veckor. Idag fick jag iallafall ett oväntat och plötsligt infall (okejdå, LITE planerat var det allt, orkar inte vada genom allt damm längre!) att städa lite.
And I did. Så nu är golvet nästan skinande rent, iallafall på några punkter där pappa råkade spilla lacknafta eller något sånt liknande i våras.

Förkylningen är i sitt esse, om någon undrar. Jag börjar få såndär überhet hesröst nu också, heeeelt seriöst! Nu ska jag in i duschen och sen sooooova.

Och helgen kommer förövrigt bli kanooon! Imorgon blire projektarbetswork för hela slanten, weeei!

Natti natti!
Bella


Eeeeh, ja-haaa?!

Jag har andats som en kortnosad bostonterrier hela dagen. (Jo, jag kände mig faktiskt som en också. Med svartvita fläckar och såndär uppåtnos. mmhm!) Förbaskade förkylning! Det känns bara otroligt onödigt att gå obkring ped en däppt däsa..

Jag har inte kommit över förlusten av min handy ännu. Titt som tätt försöker jag hala fram den där spegelmobilen ur fickan, men utan att lyckats. (Vilket inte är så konstigt eftersom den lilla fuktskadade jäkeln ligger på mitt nattduksbord, helt isärplockad i hopp om att JAG av alla människor, skulle lyckas laga den med hjälp av en hårtork...)

Nej, den här dagen har inte varit till min fördel. Jag och Frida gjorde ett halvbra försök till att ragga sponsorer, men hos princip alla skulle vi återkomma på måndag. Det bästa var nog när vi var på stadens bageri och det kom en gubbe i bagarhatt. Frida presenterade oss som arbetandes på Frizon och frågade om vi kunde få prata med någon som jobbade där!  Stackars bagaren liksom ;D

Nu börjar förkylningen ta ut sin rätt, tänkte sova en halvtimme innan jag drar iväg till ponnymulen för kvällen!
Ciaao!


Hon bara gurglade sig ur vishetens källa.

Hello there folks!
Jag har haft ett litet blogguppehåll, som ni kanske har märkt. Eller, det kanske ni inte har?
Jag har varit på Finnkampen och varit sjuk. Under sjukperioden kunde jag ju egentligen skrivit lite, men jag var för lat. Och mitt bellianska liv tycktes alltför händelselöst.

Tills idag, visade det sig.
Handen på hjärtat - vi har väl alla vetat, innerst inne, att jag är ett klantarsle? På något konstigt vänster så lyckas jag alltid hamna i ytterst konstiga situationer, och ytterst pinsamma situationer dessutom! Det är något av en konst som jag verkar ha en otrolig fallenhet för.

Jag säger det fort så jag slipper dra ut på det obehagliga. Skammen, you know.
JAG TAPPADE MIN TELEFON I TOALETTSTOLEN.
Herre-herre-herreguuuud!

Om ni mot förmodan försöker ringa mig nu, så kan jag upplysa er om att det inte är så stor idé. Min metallicfärgade LG C1100 har nämligen lämnat mig och mina vänner (som alltid utnyttjade spegeln på framsidan) i stoooor sorg och saknad.

Nu äre duschen som gäller, och sen sova. Godnatt!

En ofrivillig lucia.

Holy cow! (Jag börjar få slut på kraftutryck känner jag..gällande alla språk. Snart gör jag egna. Eller vänta, det gör jag ju redan?) Vill ni ha min dag? Okejdå.

Jag hade alltså en, EN lektion idag, och ändå kom jag hem med trebussen. Estetiskt verksamhet ja, huuh var det kommer gå! Läraren är typ värsta konstnären! Han klargjorde i detalj för oss hur han fick rita en skiss på någon mysko maskin åt några ryssar när han var femton..

...vilket osökt fick mig att tänka på vad jag gjorde för framsteg som femtonåring. Det var dock inget jag behövde reflektera särskilt länge över, det mest framstående måste väl ha varit den gången då jag, syrran, mamma och bröderna Lennartsson var på väg ner till Malmö för att besöka Pallasspelen, (dvs en quite stor friidrottstävling inomhus för att förtydliga lite) då jag på något strange vis lyckades kleta in mina handflator med tuggummi.
Och här snackar vi KLETA IN!

Efter ett något lågmält erkännande från min sida (ja, jag blev utskrattad..) så fick vi alltså svänga in på ett litet mysigt, flötigt matställe i osby-trakten. In sprang mamma (en aning chockad och full i skratt, skulle jag tro), tätt följd utav en fortfarande skamsen Bella (tredje person, you like it haa?) med händerna som en lucia..ofrivilligt alltså. Drog jag isär dom så bildades det såna där tunna fina 'klistertrådar' imellan. Efter ett litet högljutt tal med personalen på pommes-stället (som in sin tur gjorde att jag fick en heeel del konstiga blickar från folk som satt och åt) så lyckades min kära mor fixa en flaska diskmedel. Eeeh jahaaa, tänkte jag, men det funkade faktiskt. En kvart senare fanns det bara lite tuggummirester kvar vid nagelbanden. Ett framsteg? Oja, jag lär knappast göra om det!

Juste, det jag egentligen skulle berätta var att jag och Kajsa var på Ciao Bella idag, the moovie alltså. Den är ju som ämnad för mig, så det blev den. Gaaw var go' den var! Massa Ullevipictures och det gjorde mig inte mindre sugen på Finnkamp heller, som alltså är det som gäller för imorgon. (och Söndag) Shopping tackar vi inte heller nej till!

Nu är det godnatt. Och när jag säger godnatt så menar jag godnatt, på riktigt alltså. Jag skojar inte.
Ska bara krångla av mig pappas stoooora boomerangskjorta från 80-talet som jag provade lite tonight. Saaatani vad jag gillar den! Grön-vit-rutig, stor och rymlig och helt wunderbaaar till min gamla trotjänare skinnjackan.

See ya on monday dåva.
GODNATT!

yeah
en specialposé om jag får säga det själv ;D

Imorgon är det fredag.

Yes siiiir! Ikväll blev det lite fjuutbollspaning på Vimarvallen, inte för att jag egentligen är speciellt insatt i såna avancerade grejer, men det finns ju flera anledningar till att man går dit liksom! (Ja det gör inget om ni inte fattar, det är inte riktigt meningen heller..mahaha!)

Fast det slutade ju bra till slut. Vimmerby vann över Gullringen med 1-0, och jag (som tydligen har en undermedvetet fotbollsintresse) blev glad som en..en...varg!

Dessvärre fick jag också prova på livet som isglass tonight, därav mitt val att inom fem minuter dränka min hud i varmt vatten i en sisådär 20 minuter.

And off we go!

You can't top this one!

Wohoo, det har ju nästan varit lite sensommarvärme idag! En trevlig kontrast till det novemberväder som har varit på senaste tiden, men jag är nästan beroende av mössa på kvällarna nu, så jag tar den vare sig det är varmt eller kallt. (Vilken tur för mig då, att den är så otroligt snygg! Svart-vit hästmössa från Hööks, egentligen ska det vara en såndär tofs på den, men min kära vovve har käkat upp garnet...så det är två spröt kvar längst upp på huvudet, yeah.)

Jag och Jennifer red ut i mörkret idag, det är nästan läskigt vad fort det blir mörkt! Nästa gång blire reklam för Vägverket! (Dvs liten häst indränkt i reflexer, man måste ju synas in the woods, right?) Hur som helst så var det otroligt mysigt! Det finns väääldigt få saker som toppar en uteritt med bra sällskap och världens envisaste (och bästa såklart) häst!

Wahaha, nu börjar jag bli sleepy här. Bedtime!

96981-78
Wille pussar (eller jaa...biter?) på sin flickvän Leira, taget i vintras!


Tick tick tick tick tick tick tick BOOM!

Jag längtar så IN I VASSEN efter nya skivan från The Hives. Speciellt efter att ha youtubat som en idiot på nytt material och det visar sig att deras nya låtar är så otroligt bra att man får lust att operera in en ipod i huvudet med deras låtar på repeat. (Okej, kanske inte, men you get my point haa?)

Tydligen så är releasen av den nya skivan lite
försenad (japp, IGEN!) men det är bara att hålla ut. 15 oktober verkar alltså vara det nya datumet att längta efter och det är ju inte såå fasligt länge kvar nu..

Håll till godo med den nysläppta singeln sålänge, Tick tick boom! Vad tycker ni?



Inga fiskpinnar?

Jag fick stränga order av pappa att fixa makaroner och fiskpinnar. Vilket i sin tur förutsätter att man faktiskt HAR makaroner och fiskpinnar hemma. (Nej, jag orkar inte åka och köpa heller.. jag var faktiskt och handlade igår.. och lyckades göra bort mig totalt ;D)

Det hade vi alltså inte. Så jag leker vegetarian och överlever på makaroner och gurka.
Faktum är att jag gillar att äta vegetarisk mat! Alltså, riktig vegetarisk mat, typ Green meal på Sibylla. (Där har dom RIKTIG mat!)

Fast nej. Jag ska inte konvertera, inte idag.

Hoppas ni har haft en bra dag än så länge!


Teknikens under

Yeah, och det känns väldigt bra att man har en dator som fungerar och sådär...noooot!

Så är sitter man då, kreativiteten är väl någonstans nere vid knäna, men ändå - kommer man väl igång så brukar det flyta på bra ändå för det mesta. Men då lägger såklart skit'n av att fungera som det ska! Det känns tråååååkigt att skriva när det är så, och därför blir det här ett klagoinlägg.
Ett väldigt hatiskt sådant.

Meddelande till den här datorn: NÄR JAG HAR KÖPT MIN NYA DATOR SÅ TÄNKER JAG ALDRIG, ALDRIG MER SITTA HÄR!
Pffft. Hoppas han börjar förstå att jag menar allvar nu.

Godnatt på er!

Teatime!

Sovmorgon två dagar i rad! Jeeesus vad det är skönt att sova tills man vaknar! Mindre kul när man vaknar vid sextiden 'av-sig-själv' dock. Lite pensionärsvarning nästan.. 'jag-kunde-inte-sova-länge-för-jag-vaknar-ju-automatiskt-när-fåglarna-kvittrar'-fasoner. Detta är väl bara ännu ett steg i utvecklingen att bli vuxen, I suppose. Det och det eviga kaffedrickandet. (Fast själv kör jag på latte, det är ju nästan gott på riktigt!)

Mitt eviga tedrickande kommer jag dock aldrig ge upp, för det finns absolut inget som slår te. Egentligen är det inte sådär fantastiskt jättegott (speciellt inte om man utesluter socker och mjölk) utan bara...så otroligt mysigt på något sätt. Så lugnande...så engelskt! (
Micke förresten, lova att dricka massor av te i England!) När jag blir stor ska det lukta teaffär i mitt hem, och så ska man få stå och välja mellan typ femton olika tesorter. MYSPYS!

Imorgon blire work igen. Sista gången för iår, yeah!
God Natt!



Det här kan vara en av de bästa låtarna ever!




SATAN vad bra det är! En riktig feel-good låt!
Jet - Are you gonna be my girl

Ni får underhålla er med den här sålänge, nu ska jag städa rummet och femton andra grejer, och sedan ut på hundpromenad med Stefan och Selma-taxen. Simma lugnt!