Betat av the list!

To do:
- läsa ut svenskaboken
- skriva författarporträtt på Voltaire
- göra klart filosofiarbetet
- göra klart webbdesignsgrejs (två grejer)
- göra klart geografiarbetet
(håller på)
- plugga spanska

Gaaah, se där, vad lite planering kan göra ^^ Nu är det JAG som kryper ner under täcket och somnar omedelbums!
I morgon är det en ny dag ;D

Nattinatti!

Skogstur tack!

God eftermiddag!
Tro det eller inte - jag kan faktiskt gå utan stöd idag! Typ halva klassen var lite smått rörelsehindrade denna onsdag, och det var fler än jag som hade känt den där känslan av att fortfarande sitta i en kanot, trots att man låg i sängen igår kväll. Det kommer med stor säkerhet att dröja ett tag innan jag sätter mig i en kanot igen kan jag intyga ;D
 
Nu ska jag snart till stallet, ska ut och rida en tur i skogen med min willebulle, som lite olyckligt fick vila igår som följd av att jag var för seg för att rida. Längtar efter att få komma ut i skogen och rensa tankarna lite, ni borde verkligen prova! Helt perfa i pluggtider ^^ Därefter är det raka vägen hem för att avsluta filosofiarbetet om Kierkegaard och påbörja min landanalys av Kroatien.

Yes, fantastiskt kul.


oboy
Oboy-special á la Bella! Varm oboy, en klick grädde och så lite oboypulver att toppa med ;D

Med rätt att vara trött!

Jag kom just hem ifrån skolan, herrejesus säger jag bara. Idag hade vi paddling med idrotten, och det var inte direkt en idrottslektion på en timme det rörde sig om, nejnej! Paddlandet höll på hela dagen, sammanlagt paddlade vi ungefär tre mil. Gaaah, jag är så sjuukt trött nu! Jag, Frida, och Kajsa kan numera titulera oss som paddelmästare.. nåja, vid klarade oss iallafall hyfsat! Stundtals var det riktigt dramatiskt faktiskt ;D

Nu ska jag ut med hunden på promenad, och sen blir det att äta upp resterna av den alldeles utsökta pastasalladen jag hade med mig idag. Rida vet jag knappt om jag orkar idag dessvärre ^^

Hoppas er tisdag har varit lika actionfylld som min!

HEJ SOMMAR!

96981-38
Nu trivs jag som fisken i vattnet! Sommarvarmt passar mig helt perfa. Visserligen är det väl inte helt sommar ännu, men jag måste faktiskt säga att just försommaren är bland det underbaraste. Håller ni inte med? Allt växer, alla förhoppningar inför sommarlovet är på topp, alla planerar inför sommarlov/semester (okey, precis ALLA kanske inte är helt korrekt, men den stora majoriteten - the summerlovers!

Vad har ni för planer för i sommar?

Och så kom helgen..

g?ran
Vår stallkatt Göran ligger och solar lite på brunnslocket ^^


Helger ja. Existerar dom fortfarande? Det här är helt klart en av de segaste veckorna i mitt liv, ever. Tiden liksom, står stilla. Iallafall när man sitter och skriver slutprov i spanska, eller  sitter och väntar på att sista lektionen för dagen ska sluta.

Idag var jag uppe med kvasten, för att citera min vän Frida. Klockan sju ringde (eller nej, vibrerade) min lilla odrägliga telefon att jag skulle upp och fixa frulle, för att sen dra iväg till sommarjobbet. Inget städande idag, så jag var klar redan vid tiotiden. Red en runda med hästbullen i skogen och sedan tillbringade jag några timmar ute i solstolen på altanen, dock utan större resultat. (TÅÅÅÅÅLAAAAMOOOD!)

Nu ska jag pysa iväg till några homies och kolla på film. Ciaao!

NU ska jag sova!

YEEES! Efter att ha tagit mig i kragen så har jag nu äntligen lämnat in svenskaarbetet om Voltaire.. det tog två dagar. Lyckades iallafall knåpa ihop totalt 11 sidor, och nu tänker jag störta i säng, bokstavligt talat. Det får blir lite mer bloggning imorgon..

Godnaaaaatt!


Pluggafton, yesway!


teee

Här sitter jag med temuggen i högsta hugg, bläddrar runt bland alla mina källor (eller ja, fyra stycken iallafall) och försöker få lite rätordning på Voltaires liv. Jag är lika dåligt planerad som alltid, och nu blir det att sitta här hela kvällen och försöka snickra ihop ett trevligt författarporträtt. Jättekul, verkligen... Ska dessutom sätta ihop en sammanfattning på kapitel 9-16 i boken Candide också, det hade jag nästan glömt ^^ Muntlig redovisning på det imorgon.

Jag har ont i knät! Vig som ett kylskåp skulle jag svinga mig upp till brevlådan och hämta eventuell post, men råkade av någon konstig anledning typ halka på trappan upp till vägen och slog i knäskålen i postlådan, och linkade tillbaka in, precis när det passerar ett gäng dagisbarn ;D Jahopp, då hade man präntat in i deras hjärnor att det bor en klumpeduns i det här huset!

Nu blire att förena sig med litteraturens underbara värld... igen.

Med läxor upp till öronen...

Jag erkänner att jag inte är den bästa planeraren direkt .  Har typ 7 saker att göra klart innan skolan är slut om drygt två veckor... Dags att prova fenomenet 'Listan' igen?

To do:
- läsa ut svenskaboken
- skriva författarporträtt på Voltaire
- göra klart filosofiarbetet
- göra klart webbdesignsgrejs (två grejer)
- göra klart geografiarbetet
- plugga spanska

Hjääälp! Nu ska jag beta av översta punkten, på återseende!


Sören Kierkegaard, Extra Extra och El Greco

Ibland är det hybriderna som tilltalar mig. Min lördag har bestått av tre element, (se ovan) Det mest actionfyllda måste ha varit att jag missade att växla ner när jag övningskörde med mamma in till stallet och övningskör-skylten ramlade av. Slutsats? Nu har vi två övningskör-skyltar. Nej, den ena skylten befruktade inte sig själv. (Fast det hade varit ganska spännande, right? ;D) Mamma panikshoppade en ny, och det roliga (hahaha) är att det är två olika gröna färger. Den nya är liksom mera... skogsgrön ^^.

Yesway, nu blire sängen! Ska upp och jobba imorgon.
Godnatt!


Fotat till fotoprojektet!

Jepp, idag blev jag klar med fotandet, ska redigera och välja ut vilka bilder jag ska använda mig av imorgon hade jag tänkt. Dessutom ska bilderna på min hund användas till mitt slutprojekt i webbdesign ;D

Ge mig en Nikon D80 ^^

Vad hände med vilodagen?

En alldeles vanlig söndag idag.
Nåväl, kanske inte alltför vanlig, men definitivt inte ovanlig. Eller jo. Ganska.

Det är ju trots allt bara Upptäckarda'n en gång om året.
Detta år inföll den på den trettonde maj, alltså idag. Upptäckarda'n (hoho, japp det heter så) är tänkt som någon slags lockande verksamhet, så att the people in the kommun kan kolla läget på diverse olika turistattraktioner som finns här. Jag och Martina jobbade på gården idag, gick fram och tillbaka på samma grusväg och ledde shettisar från 10:00 till 16:00 utan större pauser (förutom när vi fick luncha i det lyxiga köket ;D)

Dagen avrundades på ett mycket trevligt sätt, vi fick låna bubbelpoolen på baksidan av boningshuset. Underbaaaaaaaart! Vi höll på att somna båda två typ, och efteråt kände man sig som en kokt kräfta..en lockig sådan. Det är bara att hålla tummarna för att vi får låna den fler gånger, för jag kan knappast uthärda att vänta en sisådär 10 år tills man själv har råd med en sådan ^^.

Nu ska jag duscha!


Seeegt

Uscha, ingen bra dag idag. Trött, ont i nacken, ont i ögonen, ingen brutalis i skolan, dålig hårdag, inget smink, och så vill jag hem och dra på mig mjukisbyxor.

Men först ska jag bara ha mattestuga i typ 3 timmar. Yes Bella, tagga upp dig nu!

Friday Night

Wohoo, helgerna kommer ju bara tätare och tätare nu.. (det KAN ju iofs bero på klämdagen vid valborg och första maj, men ändå.. lediga dagar tackar man icke nej till!) och om två veckor är det kristi himmelfärds och tredagarsvecka igen. Weey vilket flow!

Så, efter en kort men ändå intensiv vecka, så är det äntligen fredag igen. Skulle varit helt perfekt med en grillad kyckling och lite sen kväll med luuk också, om man nu kände för att maxa fredagskänslan. Det var inte något som jag direkt satsade på ikväll dock, så det fick bli lite fil och te och hundsällskap i soffan. Just det, vi kollade på en superintressant dokumentär doggy och jag...om tobak. Sen ville jag kolla på film, men det suget gick över innan jag ens hann bestämma vilken film jag ville se, huhu.

Nu är jag sjuuukt trött, så det blir sängen nästa. Och eftersom mitt rum inte är klart än, så lånar jag syrrans säng eftersom hon befinner sig out of house.

Natti natti!