En...betraktelse?

Klockan är efter midnatt. Det är en lagom kall (fråga mig inte vad jag menar med detta, men det är inte så kallt att man fryser fötterna av sig, och inte så varmt att man kan gå i shorts..något i mellan alltså! I detta fall kallat för 'lagom'. Förresten märker vi här tydligt sviterna efter mitt 'djup-efter-ett-syndrom' som ibland slår till när jag håller mig vaken liiiite längre än vad jag borde..) lördagsnatt, och om man duckar skallen några centimeter under min vidunderligt stora julstjärna, så ser man eeh....eh..stjärnor?

Okej, jag ser inga stjärnor direkt, lamporna bländar sikten. Men det jag ser är en fruuuuuktansvärt vacker måne, ett nästintill självlysande lekstugetak, och ett moln som fladdrar förbi i månskenet. Det här kan vara perfektion.

Om mina fotoskills hade varit en aningens mer skrytsamma så hade jag mer än gärna fotat lite i månljuset (Jag tänker a lá Ashton i A lot like love, när dom står där på stenen...*drar efter andan*) men tyvärr har inte jag några direkta färdigheter inom området. Om sanningen ska fram så verkar det som om 'skillsutdelaren' glömde bort lilla mig totalt.. synd känner jag. Om han läser det här nu så vill jag bara framföra att buktalning låter intressant, liksom bågskytte...och deodorantexpert.

Nehepp, dags att sätta livsbatteriet på laddning. Godnatt!


Hej blåggen.

Jag borde tydligen kladda ner mina viktiga tankar om mitt väldigt intressanta liv här imellanåt. Den senaste veckorna (då har jag inte ens bloggat på nästan tre veckor) har det varit i genomsnitt 15 pers per dag och inspekterat mina tankar. Detta måste ju om inte annat betyda att det finns femton människor där ute, som febrilt suktar efter mera konstiga jämförelser, liverapporteringar och syner på livet a lá Bella?

Nåväl, vi kan ju låtsas iallafall.


Watch out!

Då har jag passerat gränsen då, finally. Numera räknas även jag som en ansvarstagande och fullvuxen människa.
'Det kunde man inte tro den där dagen då du föddes, Gabriella.. du var lika stor som min underarm!'

Det fick mig genast att tänka på hur det hade sett ut om jag, arton år senare, fortfarande hade varit 49 cm lång? Förmodligen hade jag haft en enorm klädgarderob (vi har fruktansvärt mycket dockkläder!) och kunnat bada i handfatet. Dessutom skulle det inte heller finnas några motargument till varför jag INTE kan följa med mina kompisar som handbagage på diverse resor.  Höhö. Jag skulle i princip kunna resa jorden runt alldeles gratis!

Men nu blev det inte så. Jag är 178 cm lång, och även om jag skulle vilja så kommer jag aldrig mer kunna bada i handfatet. (Vilket mest är oerhört sorgligt eftersom jag älskar att bada, och mina päron skänkte vårt badkar till en fjording på sommarbete för typ...10 år sen..)

All-in på vuxenlivet nudå!
Tänkte börja med att gå ner och sno morgondagens chokladbit i min chokladkalender..

Kvinna vad snyggt!

Innan jag ramlar iväg i riktning mot skönaste soffan in town - kolla in kjolen! Eller rättare sagt, kolla in hela tjejen! Håret! Läpparna! Linnet!
Sjuuuuukt snyggt! Kjolen är från märket Saga Lova och finns att inhandla på tjallamalla.com för 800 pix.
Fett bra.
96981-107

Jak er trüt.

Hur känns det egentligen, efter att ha sovit fyra timmar och varit i skolan en hel dag, Gabriella?
- Znaaaaaaark...

Blir du lite piggare av tanken att du nu, på valfritt sätt, ska ta dig hem och sedan GÅ ner till stallet och rida?
-Mmmsbrjkkzzzzzz...

- Får du mer energi vid tanken på att du kanske ska träna friidrott ikväll också, efter ridturen?
-gvbbgrkffkgkrrrr....

Men det är bara att bita i det sura äpplet (råkar av en händelse ha två äpplen i väskan..cooolt!) och patsera hemåt.
Imorgon är jag arton.

Måste man fylla år?

Så har jag alltså snortat i mig veckans avsnitt av Andra avenyn, på svt play. Want some? Klicka in er här och sen i spalten till höger, om ni inte vill vänta till måndag och tisdag vill säga!

Själv hinner jag inte se på teven vare sig på måndag eller tisdag. Jag tänkte fylla arton, kanske kanske träna friidrott, jobba med en tidning och hänga hos Willebulle i stället. Fan, kan man inte skjuta upp födelsedagen lite?

Arton är alldeles för hypat. Vaddå krogen, vaddå körkort, vaddå skriva under egna handlingar och gifta sig lagligt? Neeeeeeej, jag vill fylla 15 igen. Så kan jag lära mig köra moppe också. Utan att köra in i grannens staket.

Godnatt dåva!


Jag steker pannkakor..

Ångrade mig ganska snabbt angående ostbågarna.. tydligen var jag sugen på något mer åt det...gul-bruna hållet.
Istället går jag alltså all-in på plättar.

För att ni ska få en liten inblick i mitt jobb som kreativ pannkaksskapare så följer här en lite liveuppdatering.

17:42 - Den första är på plats. Den första pannkakan alltså, i stekpannan. Ser ut som en liten genomskinlig, lite lätt bucklig (för att inte glömma skrynklig!) amöba. Indränkt i smältsmör. Färg: Gemonskinlig ljusgul. Äter upp den i medömkan så fort den befinner sig i fast form.

17:44 - Andra pannkakan på g, lyckas bränna fast hela mittenpartiet i stekpannan, vilket ger den ett karaktärsfyllt beagle-utseende. (Inte hunden alltså) I övrigt en smooth yta.

17:48 - Tredje is på gräddning.. försöker desperat skrapa bort förkolnade rester av beagle-pannkakans mitt i stekpannan, men misslyckas. Efter en snabb vändning är det bara att konstatera att trean håller på att bli den bästa ever. Inga beaglefasoner här inte! (Dock lite tunnare och slappare i mittenpartiet..)

17:51 - Inväntar trean, som får ligga på stekning lite extra. (Den är nästan 4 mm tjock..råkade hälla på lite väl mycket smet där)

17:53 - Konstaterar med blandade känslor att trean aldrig lyckas bli riktigt genomstekt. Men efter en stunds sorg bestämmer jag mig för att den förmodligen smakar gott ändå, trots tjockleken, som närmast kan beskrivas som 'ett skrivbordsunderlägg'

17:54 - Låter fyran puttra på lite lätt i pannan. Tyvärr med samma tjocklek som sin förfader (trean). Inväntar eventuella komplikationer..

17:59 - Fyran har fått stora luftfyllda bölder norröver. Blir nästan lite euforisk och bestämmer mig för att experimentera lite med min sista pannkaka. Låter den ligga kvar. Brutalt!

18:01 - Provsmakar fyran, som genast ger mig oanadev smakupplevelser. 'Som ett knäckebröd, fast i plättform' blir betyget.

Slutresultat:
3 onaturligt tjocka plättar med ett hål i mitten (plus en liten missbildad i början, som jag åt upp direkt).

Kanske är inte matlagning mitt kall i livet ändå.
Kanske borde jag sluta med att käka upp halva pannkaksmeten innan jag börjar grädda.

Smaklig måltid!

Min belöning: ostbågar

Jawohl, jag kan om jag vill. Minsann!

Sammanställning blev klar tidigare än väntat. Efter att totalt snöat in mig på far och son-relationer i en sisådär 4 timmar (jag är inte så effektiv i mitt skrivande nej, men då ska vi också räkna in hur mycket tankeverksamhet som faktiskt ligger bakom varje mening..jag väljer mina ord förstår ni!) så är jag mest bara sugen på något orangefärgat och fettigt.

Otroligt passande att det ligger en öppnad påse med ostbågar på köksbänken då.
Två dagar gamla, med den där perfekta al dente-segheten som uppträder efter ett dygn utanför vaakumförpackningen. Fett gott!

THE HAAAAAJVS!

Så var det då äääntligen dags. Klassen drar till huvudstaden, för att bland annat upptäcka Expressen och tv4, shopping, kolla utställning på Nordiska museét ooooch....*dirr-dirr-dirr-dirr-dirr-dirr* (<- trumvirvel)
Se The Hives in action på annexet.

Jag vet att konserten egentligen inte var huvudsyftet med resan, fast det är allt jag kan tänka på för tillfället. Inte så konstigt kanske? Och förresten mamma och pappa - jag behöver inga julklappar iår. Inte efter DET HÄR.

No more words know, låter bilden tala för sig själv.

96981-106

Bloody Sunday..

Råååmysig söndag om jag får säga det själv! Hade inte träffat Kajsa på över en vecka (Hur har jag överlevt detta..vaaakum?) så en sammankomst med Midsomermord, japanskt te och blodpudding var helt nödvändigt.
Okej, kanske inte blodpuddingen, men jag var hungrig. Jäkligt hungrig! (Vet ni vad blodpudding innehåller förresten? Svålprotein. Det låter ..nyttigt!)

Den här rubriken kan vara den fyndigaste ever..bara så att ni vet ^^


Studieteknik, anyone?

Sitter här och skriver lite på sammanställningen i svenska B.. har inte riktigt förstått hur det här ska gå till, men då är det bara att göra det bästa av situationen, och improvisera lite. Och det funkar faktiskt. Vid tolvtiden kommer jag vara så jävla insatt att jag sitter och peppar fram varenda ord..

JAAAAA! KOM IGEN NU DÅÅ OLEEEE OLEEE OLEEE! VAAAAAAD SKREV STRINDBERG I SIN TEEEXT JOHAAAAN OCH MUTTRARNA DÅ? VAAAA? ÅÅÅÅÅH JOOBBBAAAA BELLA, ALL-IN, ALL-IN!

Okej, kanske inte. Men att slöskriva ett ord i kvarten och samtidigt surfa runt och delta i jultävlingar på modette.se och läsa different kind of bloggar, är inte så himla fel det heller.
Om jag har tur så kommer jag ha klart den här texten innan 17 februari.


Dagens i-landsproblem

Jag har blivit beroende. Av jordgubbsfil i mugg, MITT I NATTEN!

Detta betyder att jag, no matter what, måste springa ner i köket och häva i mig en mugg med segrinnande vätska (men vaddå..det stämmer ju!) innan jag ska sova. Annars ligger jag oroligt vaken och tänker på den utblivna nattfilen, och hur sjukt ont i magen jag kommer ha på morgonen, eftersom jag la mig hungrig.

Jag tror det är dags nu. (Förresten är det ganska mysigt att känna hur hjärnan fryser till is.)
Godnatt!